Laurierbesolie Puur: Gebruik, Werking en Toepassingen
Laurierbesolie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst
Laurierbesolie is een heerlijke, natuurlijke en onbewerkte olie. Deze 100% plantaardige olie is een belangrijk bestanddeel van zepen, onder andere Aleppo zeep, en is prima als huidverzorging bij een droge huid. Laurierbesolie kan worden gebruikt om effecten van allerlei aandoeningen te verminderen en de te kalmeren.
- gebruikt als bestanddeel van eigengemaakte zepen
- gebruikt bij allerlei aandoeningen
- helpt om een droge huid te voorkomen en te verminderen
- Laurierbesolie = 100% natuurlijk, onbewerkt en koudgeperst
- koudgeperste Laurierbesolie uit laurierbessen van de Laurus nobilis
- geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
- geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)
Wat is Laurierbesolie
Laurierbesolie is een 100% natuurlijke en plantaardige olie. Laurierbesolie is afkomstig van de bessen van de laurier plant, Laurus nobilis.Niet te verwarren met etherisch laurierblad olie die afkomstig is na stoomdestillatie van de bladeren van deze plant. Deze etherische laurierblad olie heeft een krachtige, kruidige geur en die vindt u hier>>
Laurier is een groenblijvende boom met glanzende, donkergroene bladeren en zwarte bessen, die tot 20 meter hoog kan worden en tot wel 100 jaar oud. De vruchten, bessen van de de laurier zijn eivormig, die als ze rijp zijn zwart kleuren. Laurier is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, uit landen als Syrië, Turkije en Griekenland. In Nederland en België wordt laurier gekweekt als sierplant maar de plant is niet volledig winterhard. Toch zal laurier een matige winter wel overleven, zeker in de kuststreken en als er genoeg beschutting is.
In vroeger tijden was laurier het symbool voor de overwinning. Winnaars van wedstrijden werden getooid met een lauwerkrans, gemaakt van laurierbladeren. De term laureaat is een overblijfsel van hiervan. Er zijn nog een aantal uitdrukkingen op laurier gebaseerd, bijvoorbeeld "op zijn lauweren rusten", "gelauwerd zijn", "lauweren oogsten".
De rijpe, zwarte bessen van laurier bestaan voor bijna 30% uit olie. Door hoge druk, koude persing, wordt zalfachtige olie uit de bessen geperst. Er ontstaat een groene, dikke olie: Laurierbesolie, Oleum lauri. Deze olie bevat ongeveer 1% etherische olie die verantwoordelijk is voor de geur en chlorofyl wat de olie zijn groene kleur geeft.
Hoe ziet pure Laurierbesolie eruit
Pure, koudgeperste Laurierbesolie olie is een groene olie. Pure en onbewerkte Laurierbesolie ruikt van nature redelijk sterk en kruidig. Onze Laurierbesolie olie is zuiver en onbewerkt. We voegen geen geurstoffen of aroma's toe.Bij koude temperaturen kan Laurierbesolie nog stroperiger worden en zelfs stollen, zoals na verzending via de post. Door een klein beetje verwarmen, nooit boven de 30 °C, wordt Laurierbesolie snel weer vloeibaar.
Laurierbesolie hoort bij de niet-drogende oliën, deze oliën trekken minder snel in de huid en laten vaak een wat vettiger laagje achter op de huid. Enkele druppels Laurierbesolie aanbrengen op de huid is meestal al voldoende. Dat maakt dat deze olie erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen.
Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:
- drogende natuurlijke olie bevat meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren
- half-drogende natuurlijke olie bevat tussen 20 en 50% meervoudig onverzadigde vetzuren
- niet-drogende natuurlijke olie bevat minder dan 20% meervoudig onverzadigde vetzuren
Koudgeperste Laurierbesolie
De bessen van de laurier, worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. Tijdens het persen wordt de natuurlijke Laurierbesolie uit de bessen gedrukt. Daarna wordt deze koudgeperste Laurierbesolie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles.We hebben ook Laurierzalf, dat is Laurierbesolie met Shea Butter, deze Laurierzalf vindt u hier>>
Toepassingen van Laurierbesolie
Laurierbesolie op de huid zou heilzaam bij gewrichtspijnen als gewrichten ermee wordt gemasseerd. Verder staat Laurierbesolie bekend bij gebruik tegen een droge huid. Daarbij werden er vroeger zweren en gezwellen mee behandeld. Bekend is het gebruik van Laurierbesolie om de doorbloeding van de huid te stimuleren.Laurierbesolie wordt veel gebruikt als bestanddeel voor, DIY, zalven en zepen. Onder andere in de beroemde Aleppo zeep zit vaak een hoog gehalte Laurierbesolie.
Van Laurierbesolie is ook bekend als natuurlijke olie in de diergeneeskunde, zo worden koeien uiers hiermee voorzichtig ingewreven, wel verdund met een andere olie of butter. Uierzalven bevatten dan ook vaak een percentage Laurierbesolie.
Bij paarden wordt Laurierbesolie weleens bij verstuikingen gebruikt. Daarnaast is de olie bekend bij gebruik op droge paardenhoeven of bepaalde hoefziektes.
Aanbevolen gebruik van Laurierbesolie
Laurierbesolie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huidproducten. Bij gebruik op de huid wordt de olie wat warmer waardoor deze makkelijker smeerbaar is.Laurierbesolie op de huid
Puur: ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure Laurierbesolie aanbrengen op de huid, gezicht of hals en licht inmasseren. Beste na het douchen, zodat de olie een beetje vloeibaarder wordt op de warme huid.Massage Olie: Meng hiervoor Laurierbesolie met een andere pure olie, zoals zoete amandelolie, druivenpitolie of sesamolie. Kan in een verhouding die voor u het prettigst is. Meestal wordt zo’n 30% laurierbesolie aangehouden en 70% pure olie.
Warm dan het mengsel dan op in uw handpalm en u kunt masseren. Uiteraard kunt u naar behoefte enkele druppels van een etherische oliën toevoegen voor een lekkere en persoonlijke geur.
Laurierbesolie in Zepen
Laurierbesolie, zoals in Aleppo zeep, is goed te gebruiken om zelfgemaakte zepen te maken, DIY zeep. Volgens uw eigen recept. Zeep met Laurierbesolie heeft wel een lange tijd, tot zes maanden, nodig om te rijpen.Onze Laurierbesolie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.
Samenstelling Laurierbesolie
Laurierbesolie, Laurus Nobilis Fruit Oil Laurier 99,9%, vitamine e 0,1%
Bijwerkingen Laurierbesolie
Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Daarnaast kan laurierbesolie wat irritatie veroorzaken, beter eerst testen op een klein gedeelte van de huid.
Zwangerschap, Borstvoeding en Laurierbesolie
Over gebruik tijdens zwangerschap, borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
Laurierbesolie niet gebruiken bij
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.
Bewaring Laurierbesolie
Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
Verpakkingen Laurierbesolie
- Kunststof flacon 50ml
- Kunststof flacon 100ml
- Aluminium canister 1000ml (liter)
Herkomst Laurierbesolie
In India gewonnen en verwerkt in Europa
Laurierbesolie bestellen in de BeriVita webwinkel
Onze Laurierbesolie, vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.
✓ 100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
✓ Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
✓ Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
✓ Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
✓ Veilig en vertrouwd, sinds 2008